Bezoek Educause

Wij, -Hans Doffegnies, Johan de Jong, Co Klerkx en Maaike Stam - zijn van zaterdag 25 t/m zaterdag 1 november met het Consortium voor Innovatie op studiereis naar de Educause in Orlando. Dit is ons blog.
Heb je een vraag, reactie of opmerking? We horen het graag!
Kijk ook eens op het weblog van het CVI...!

maandag 27 oktober 2008

Valencia Comunity College - a better place to start

Een warm welkom bij Valencia Community College! Er ligt voor iedereen een tas met goodies klaar op IMG_2108 ronde tafels en onze gastvrouw heet ons in het Nederlands welkom (gelukkig vertaalt ze het snel in het Engels zodat we haar ook echt verstaan ;) De film die wordt vertoond over Valencia heeft als thema: Passion for learning. Heel veel medewerkers -docenten, ondersteuning- komen aan het woord en zij geven het antwoord op de vraag waarom hun werk belangrijk is. Ik vind het mooi om te zien dat er nadrukkelijk aandacht wordt gesteed aan het belang van het werk van iedereen!

Wat verder opvalt in het verhaal, is de verhouding faculty vs IMG_2113 staf, dat wil zeggen docenten / ondersteunend personeel. Op een groep van 2700 medewerkers zijn er iets meer dan 400 docenten (!). Of heb ik dat verkeerd begrepen?? Docenten geven dus les. De ondersteuning doet de rest. Bij heet rondlopen zien we dat die ondersteuning ook door leerlingen wordt ingevuld. Onze groep wordt rondgeleid door een nederlandse studente (grappig he?) die -naast het volgen van lessen- 20 uur per week op school werkt. En daar ook geld mee verdient. Dat zouden we toch ook meer moeten doen... !!

Dan volgt er een verhaal over Shared Governance. Superinteressant en inspirerend, daarover later meer... misschien vertelt iemand anders daar wel over??(later merk ik dat Peter van Aa van ROC Eindhoven hier ook inspirerend over kan vertellen!: het Eindhovens Model)

Maaike

2 opmerkingen:

MoniekR zei

Wat een heerlijk taal gebruik: passion for learning!!!Moeten wij toch ook vaker doen!
Tja en wat Shared Governance is ...¿ (een soort clifhanger voor the blog??)

Maaike Stam zei

vereist toch nog wat toelichting denk ik...?
Maaike